Πως γίναμε από μέντορες, ζητιάνοι ?

Από βασιλείας , ζητιάνος 

Την τελευταία δεκαετία η χώρα μας χάνει σταδιακά όλα όσα έχτισε τόσα χρόνια με κόπο & αγώνα. Από μέντορες όλου του κόσμου γίναμε ζητιάνοι. Σ' αυτήν την κατάσταση σαφώς δεν φτάσαμε μόνη μας. Κάποιοι καλοθελητές μας βοήθησαν να βαδίσουμε στα πιο σκοτεινά τούνελ , προκειμένου να γίνουν οδηγεί μας & εμείς τυφλοί ακόλουθοι τους όταν έρθει η ώρα. Δυστυχώς αυτοί η ώρα ήρθε πριν 5 χρόνια και από ότι φαίνεται το τέλος του τούνελ φαντάζει μακριά. 

Μπορούμε να κατηγορήσουμε για πολλά τους ξένους, όμως για την μη σωστή λειτουργία του δικού μας κράτους φταίμε εμείς . Δική μας υποχρέωση είναι να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κράτος, στο οποίο θα εφαρμόζονται όλοι οι νόμοι ,χωρίς διακρίσεις. 

Ας σταματήσουμε επιτέλους να υποβαθμίζουμε την χώρα μας. Αν δεν την σεβαστούμε εμείς , γιατί να το κάνουν οι άλλοι ; Ας δούμε το πιο απλό παράδειγμα. Πόσοι πετάνε κάτω ένα σκουπίδι , λέγοντας '' Ελλάδα είσαι ρε, δεν πειράζει''. Πόσοι δεν ζητούν αποδείξεις όταν αγοράζουν κάτι , είτε γιατί ντρέπονται , είτε γιατί τους κάνει κάποια έκπτωση ο καταστηματάρχης. Αν δεν σταματήσουμε να υποβαθμίζουμε εμείς η ίδιοι την χώρα μας , μην περιμένετε να το κάνουν οι άλλοι. Αντί λοιπόν να κατηγορείτε μόνο τους άλλους , δείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη.  

Σταματήστε λοιπόν να κοιτάτε τους άλλους και να μοιράζετε ευθύνες. Αν δεν γίνετε εσείς οι ίδιοι σωστοί πολίτες δεν θα γίνουν ούτε οι άλλοι. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες ούτε χρόνος. Ή θα γίνουμε επιτέλους κράτος ή θα πάμε 500 χρόνια πίσω. Η αρχή θα γίνει από τον καθένα μας ξεχωριστά. Ας την κάνουμε λοιπόν ! 

Του Χρήστου Μιχαηλίδη

Δείτε επίσης: Πως σου φαίνεται το πρόγραμμα του Σύριζα ?