Οι δύο βολεμένες πλευρές της Ελλάδας

Η Ελλάδα που πρέπει να αλλάξει 

Για δεκαετίες ολόκληρες είχαν καθιερωθεί στην Ελλάδα οι δύο βολεμένες πλευρές της ελληνικής κοινωνίας, αυτής των βολεμένων δημοσίων υπαλλήλων & από την άλλη των επιχειρηματιών που δεν πληρώνουν φόρους. 

Από την μια οι δημόσιοι υπάλληλοι που εισήλθαν στο δημόσιο με την βοήθεια ενός πολιτικού, ανεξάρτητα αν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις ή όχι & από την άλλη οι επιχειρηματίας που δεν επιθυμούν να πληρώνουν τους φόρους τους, ακόμα και αν έχουν τεράστιο καθαρό κέρδος από την επιχείρηση τους. 

Είναι εύκολο να κατηγορεί ο ένας τον άλλον για την σημερινή κατάσταση, όχι μόνο την οικονομική , αλλά & τις γραφειοκρατίας & της εξυπηρέτησης στις δημόσιες υπηρεσίες.  Στην πραγματικότητα όμως σχεδόν όλοι ήταν βολεμένοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 

Αν θέλουμε λοιπόν να κάνουμε μια νέα αρχή πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό το κατεστημένο. Πρέπει να γίνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα , όχι για να μείνουν άνεργοι αυτοί που θα κριθούν ακατάλληλη , αλλά για να αντικατασταθούν από ικανούς άνεργους που θα συμβάλουν στην βελτιστοποίηση του δημόσιου τομέα. 

Όσον αφορά τους ''καλούς'' επιχειρηματίες πρέπει να αυξηθεί ο έλεγχος που τους γίνεται , χωρίς να εθελοτυφλούν οι ελεγκτές. Μόνο αν καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν στα παράνομα μονοπάτια θα αρχίσουν να βαδίζουν στο δρόμο της νομιμότητας. Άλλωστε μια εταιρία μπορεί να χρησιμοποιήσει την τιμιότητα της προς το δικό της συμφέρον. Μπορεί να αυξήσει την καλή της εικόνα, την εταιρική της φήμη. Στις μέρες που ζούμε οι καταναλωτές άρχισαν επιτέλους να τιμωρούν τις επιχειρήσεις που κλέβουν το δημόσιο ,επιλέγοντας να μην αγοράζουν τα προϊόντα τους.  Αντί λοιπόν να ξοδεύουν εκατομμύρια σε διαφημίσεις που ενισχύουν την εικόνα τους , ας βοηθήσουν ενεργά την χώρα και τους Έλληνες πολίτες. Αυτός είναι ο πραγματικός & ουσιαστικός τρόπος για να ενισχύσουν την εικόνα τους. 

Του Χρήστου Μιχαηλίδη

Δείτε επίσης: Πόσο εύκολο είναι να αποχωρήσει μια χώρα από την Ε.Ε. ?