Πόσο εύκολο είναι να αντισταθεί μια χώρα στην Αφρικανοποίηση της ?

Από τις Καρυάτιδες  ...στους κροκόδειλους 

Την τελευταία πενταετία η χώρα μας βιώνει μια μεγάλη κρίση ,όχι μόνο οικονομική, αλλά και ανθρωπιστική. Περνάμε από ένα στάδιο σ' ένα άλλο. Το ερώτημα είναι αν αυτό το στάδιο είναι καλύτερο ή χειρότερο. Την απάντηση στο ερώτημα αυτό μόνο ο χρόνος μπορεί να την δώσει , όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τον χρόνο να περνάει χωρίς να κάνουμε τίποτα. Είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε το μέλλον που μας αξίζει , το μέλλον που θέλουμε. Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση , όμως είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τις πλασματικές υλικές ανάγκες που μας κατακλύζουν. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε ότι χρειαζόμαστε λίγα πράγματα ,τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστούμε στο σήμερα , απαλλαγμένη από ψεύτικες ανάγκες. Κάλλιο φτωχός και ήσυχος παρά πλούσιος και ανήσυχος.

Δυστυχώς σήμερα όσα και αν έχουμε θέλουμε περισσότερα. Πάντα θέλουμε κάτι καλύτερο ή μάλλον κάτι καινούργιο για να είμαστε ειλικρινείς . Έτσι ήμαστε μια ζωή ανικανοποίητη , καθώς συνεχώς βγαίνει κάτι καινούργιο που θέλουμε , άσχετα αν το χρειαζόμαστε ή όχι.


Το χειρότερο σενάριο δεν είναι η Αφρικανοποίηση της Ελλάδας ως προς την οικονομία , αλλά ως προς την εκπαίδευση .Δυστυχώς όλο και περισσότερα παιδιά αδυνατούν να φοιτήσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο εξαιτίας της οικονομικής τους κατάστασης , ενώ από την άλλη όλο και περισσότερες ευκατάστατες οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό ,προκειμένου να βρουν πιο εύκολα δουλεία στην χώρα που θα σπουδάσουν , μια δουλεία που θα τους ανταμείβει για την δουλεία τους .
Ας απαλλαγούμε λοιπόν από τις πλασματικές μας ανάγκες , ας επενδύσουμε στην εκπαίδευση & ας παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Ας διορθώσουμε τα λάθη μας, ας σταματήσουμε να κλέβουμε το κράτος ,ας προστατέψουμε το περιβάλλον γύρω μας !!! Μόνο έτσι θα οικοδομήσουμε το μέλλον που μας αξίζει !

Του Χρήστου Μιχαηλίδη

Δείτε επίσης: Το μέλλον είναι ακριβό ή το σήμερα πολύ φθηνό ?