Ri-se cinema : Η ανταλλαγή

 Changeling (2008)

Έχετε καιρό να δείτε μια ταινία που να σας μαγνητίσει το ενδιαφέρον ; Θέλετε να δείτε μια ταινία με δυνατό σενάριο, ωραία σκηνικά & εντυπωσιακές ερμηνείες ; Τότε αυτό που ψάχνετε είναι το ΄΄Changeling'', μια δραματική & μυστηριώδης ταινία, που θα σας αγγίξει περισσότερο από όσο νομίζετε. 

Ποια είναι όμως η υπόθεση της ταινίας ; 

Λος Άντζελες 1928: Ένα Σαββατιάτικο πρωινό, η Κριστίν Κόλινς ,την οποία ενσαρκώνει η Αντζελίνα Τζολί, αποχαιρετά τον 9χρονο μοναχογιό της Ουόλτερ και πηγαίνει στη δουλειά της. Όταν όμως επιστρέφει, ο γιος της έχει μυστηριωδώς εξαφανιστεί… Μετά από πολλές αποτυχημένες έρευνες, ένα αγόρι εμφανίζεται από το πουθενά και ισχυρίζεται πως είναι ο γιος της. Η Κριστίν, μπερδεμένη από τα συναισθήματά της, αλλά και από την ιδιαίτερα μεγάλη πίεση που υφίσταται από τους δημοσιογράφους και την αστυνομία, δέχεται και φιλοξενεί το παιδί για μια νύχτα, αν και είναι σίγουρη πως το αγόρι αυτό δεν είναι ο γιος της.

 Όταν πιέζει τις Αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες προκειμένου να βρεθεί το παιδί της, έρχεται αντιμέτωπη με τον παραλογισμό & και την αγριότητα του συστήματος , κάτι που θα την οδηγήσει σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια. Μοναδικός της σύμμαχος σε αυτήν την άνιση μάχη είναι ένας ακτιβιστής ιερωμένος που τη βοηθά να παλέψει ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα για να ανακαλύψει μια αλήθεια που δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο!



Η παραπάνω υπόθεση δυστυχώς είναι μια αληθινή ιστορία, κάτι που εντείνει την συναισθηματική φόρτιση των τηλεθεατών, καθώς συμπάσχουν με την μητέρα που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τον μοναδικό άνθρωπο που έχει δίπλα της, τον αγαπημένο της γιο. 



Η Αντζελίνα Τζολί ενσαρκώνει ίσως τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της, καθώς ο ρόλος στον οποίο καλείται να ανταποκριθεί είναι ιδιαίτερα δύσκολος & απαιτητικός. Ακόμα και όσοι δεν είστε θαυμαστές της εν λόγου ηθοποιού , σας εγγυώμαι ότι θα αλλάξετε γνώμη ! Δεν θα κερδίσει απλά τον σεβασμό σας, αλλά θα σας κάνει να δακρύσετε , να χαμογελάσετε, να ανατριχιάσετε , να θυμώσετε.


Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Κλιντ Ίστγουντ, ένας σκηνοθέτης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν πάλι δεν ασχολείστε με τον κινηματογράφο και δεν τον γνωρίζετε , αρκεί να δείτε την ταινία και θα καταλάβετε για πόσο σπουδαίο σκηνοθέτη μιλάμε. 

Σας προτείνω να την δείτε ανεπιφύλακτα, για μένα είναι μία από τις δέκα καλύτερες ταινίες που έχω δει !




Δείτε επίσης: Ri-se cinema - Η Θεωρία των Πάντων