Εξυπνάδα ή ανοησία να χάσεις συνειδητά μια μάχη ....?

Ενα παραλήρημα μικρό, που έγινε Μεγάλο

"Κέρδος πολέμου ή μάχης..και η διαφορά ανύπαρκτη, τώρα χάνεται μια μάχη για να κερδίσεις έπειτα, τον πόλεμο. 
Θυσιάζεις δηλαδή.. Πολλά. Στιγμές, χρόνος δυνάμεις, ελπίδες, αναμνήσεις χάνονται."

Όμως, ας αφήσουμε την φιλοσοφημένη φιλοσοφία, η λογική είναι καλύτερη, ας θέσουμε δεδομένα, καταστάσεις και περιπτώσεις που θέλουμε να κατανοήσουμε.. 
Έτσι δεν είναι; 

Παραθέτουμε τις επιλογές μας, επιλέγουμε, πράττουμε, βλέπουμε αποτελέσματα, τόσο απλό ή πάλι όχι. Θα ήταν όλα πιο εύκολα άμα ήταν έτσι πρακτικά και στοιχισμένα σε μια σειρά και το καθετί στη ζωή μας, αλλά δεν είναι.

Επομένως, εάν και η φιλοσοφία δεν βοηθά αλλά και η λογική δεν είναι αντάξια χρήσης ως δυνατότερου όπλου κατά της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουμε, τι είναι αυτό που θα μας "σώσει". Πολλοί θα απαντούσαν "Ο Θεός", αλλά ας μην το γυρίσουμε σε θέμα θρησκείας, είναι ένα άλλο ακόμη ωραίο θέμα για μια άλλη μέρα όμως.

Ερώτηση: Και αν τα συνδυάσουμε;
Απάντηση: ΝΑΙ

Ας βάλουμε τα συναισθήματα και την λογική σε ένα μπλέντερ 500w, με ανοξείδωτες λεπίδες χωρίς όμως διακόπτη ασφαλείας. 
Το αποτέλεσμα.. Χ Α Ο Τ Ι Κ Ο !
Κυνικά μιλώντας, το μπλέντερ, εστί το μυαλό μας, σε μια καθημερινή βάση που χρησιμοποιούμε για την καθημερινή μας "ανάβαση" στην λεωφόρο της ζωής.
Θυσιάζουμε αρκετά λοιπόν.
Άλλοι λιγότερα, άλλοι περισσότερα ενώ άλλοι, κοινοί θνητοί και αυτοί, τα ΠΑΝΤΑ. Όχι, δεν ξυπνάς ένα πρωινό και λες απόψε θα στερηθώ κάτι. Ξεκινάς να επιλέγεις δρόμους και κατά την επιλογή χάνεις στην πορεία, αλλά για να κερδίσεις στο τέρμα! Σαν παιδί θυσιάζεσαι και κοιμάσαι το μεσημέρι για να φας γλυκό το απόγευμα, σαν φοιτητής "θυσιάζεις" τέσσερα χρόνια για να καταφέρεις να έχεις μια καλύτερη ζωή στο μέλλον, για μια καλύτερη θέση στην κοινωνία.

Σαν επαγγελματίας θυσιάζεις χρόνο και μέρες για την καριέρα και έπειτα, αποτελέσματα. Φτάνεις (θα το πω "φάση") σε μια φάση της ζωής σου που σταματάς. Σταματάς και βλέπεις.. Βλέπεις τι έχεις καταφέρει, τι έχεις δημιουργήσει και τι έχεις κερδίσει μετά από τόσο κόπο, μετά από κάθε καφέ με φίλους που έχασες, μετά από καθετί που μισούσες και πίστευες ότι δεν αξίζεις να κάνεις, αλλά τελικά τα κατάφερες και έφτασες στον στόχο σου.

Αυτή είναι η πορεία που θα νοσταλγήσεις και αυτά τα αποτελέσματα που θα ευχαριστηθείς, να το θυμάσαι.

"Η επιτυχία είναι γλυκιά και είναι ακόμα πιο γλυκιά αν ήρθε με πολύ καθυστέρηση και μετά από πολλές μάχες και ήττες."

-Ammos Bronson Alcott

Δια χειρός...

Κυριάκος Α. Σαρόγλου