Φρέσκα λαχανικά με κοτόπουλο

Τα αρώματα της Μεσογείου σε ένα πιάτο  


Υλικά: 

μια συσκευασία λαχανικών 
ένα μεγάλο κρεμμύδι 
μία  σκελίδα σκόρδο  
μία κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
μία συσκευασία ντοματάκι κονσέρβα 
ένα κουταλιά της σούπας λεμόνι 
2 μπούτια κοτόπουλο 
δεντρολίβανο
άνηθος 
αλάτι
πιπέρι 
τζίντζερ 


Εκτέλεση: 

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι . Τοποθετήστε μια κατσαρόλα στο μάτι να ζεσταθεί. Ρίξτε λίγο λάδι να ζεσταθεί και ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο. Ανακατέψτε να μην καούν.

Όταν αρχίσει να χάνει το χρώμα του, χωρίς να καεί, 2 λεπτά περίπου, ρίξτε μέσα το σκόρδο και τον αρακά με τα λαχανικά. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε πολύ λίγο λάδι αν δείτε ότι δεν έχει καθόλου υγρασία η κατσαρόλα. Βάλτε το καπάκι και αφήστε τα λαχανικά να αχνίσουν. Αφήστε το δια 3-4 λεπτά να αχνίσουν , ανακατεύοντας το 3-4 φορές. 

Στην συνέχεια προσθέστε στο πάτο της κατσαρόλας μια κουταλιά πελτέ ντομάτας να ψηθεί για να μεγιστοποιήσετε τα αρώματα της. Σ ΄αυτό το σημείο προσθέστε και το ντοματάκι. Αφήστε το άλλο ένα λεπτό και προσθέστε νερό, σχεδόν μέχρι πάνω. Το καπάκι αφήστε το μισό ανοιχτό.

Μετά από ένα μισάωρο  προσθέσετε νερό αν δείτε ότι έχει στεγνώσει η κατσαρόλα. Αν όχι αφήστε το και ξανά δείτε μετά από λίγο. Θα χρειαστεί περίπου 1.30 ώρα . Στο τέλος προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και μισή κουτάλα λάδι. 

Για το  κοτόπουλο 

Το κοτόπουλο μπορείτε να το κάνετε με ποικίλους τρόπους. Είτε μπορείτε να το βράσετε για 20 λεπτά & να το προσθέσετε στα λαχανικά μαζί με το νερό. Είτε να το βάλετε στο φούρνο σε λαδόκολλα για κανένα 20 λεπτό και πάλι να το προσθέσετε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο φάι. Αν ψήνετε μπούτια στα κάρβουνα, ψήστε μερικά παραπάνω, αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη και τα χρησιμοποιείτε όταν θέλετε να κάνετε λαχανικά με κοτόπουλο. Η γεύση που δίνει το ψητό κοτόπουλο στα φάι είναι μοναδική. 


Συμβουλή

Προσέξτε μην σας κολλήσει. Να το ελέγχετε ανά 20 λεπτά και πιο συχνά προς το τέλος. Μην αφήσετε παρά πολύ νερό, αφήστε τα λαχανικά να το απορροφήσουν.  


Καλή όρεξη !!!

Σχόλια