Κοκκινιστό με μπούτια και ζυμαρικά


Ένα εύκολο και ιδιαίτερα νόστιμο σπιτικό φαγητό ..by Chris 

Υλικά: 

ένα μεγάλο κρεμμύδι 
μία κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
μία συσκευασία ντοματάκι κονσέρβα 
4 μπούτια κοτόπουλο (κοπανάκια-μικρά)
1/2 συσκευασία πένες ( για 3 άτομα ) 
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ( ή πράσινη ) 
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ άνηθος 
αλάτι
πιπέρι 
ζαχαρί 
κανέλα ( πολύ λίγο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού)

Εκτέλεση: 

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι . Τοποθετήστε μια κατσαρόλα στο μάτι να ζεσταθεί. Ρίξτε λίγο λάδι να ζεσταθεί και ρίξτε μέσα το κοτόπουλο. Γυρίστε τα κάνα δυο φορές για 5-6 λεπτά περίπου. Έπειτα αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα.  

Ρίξτε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να χάνει το χρώμα του, χωρίς να καεί, 2 λεπτά περίπου, ρίξτε μέσα πάλι τα μπούτια. Στην συνέχεια ρίξτε το ντοματάκι και αφήστε το 3 λεπτά. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας στον πάτο της κατσαρόλας και να σοταριστεί και να ελευθερώσει τα αρώματα του.   Σ' αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να προσθέσετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το φάι όχι περισσότερο. Ανακατέψτε και προσθέστε το αλάτι ,ζάχαρη την κέτσαπ και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Βάλτε το καπάκι και αφήστε το για ένα 30 λεπτό. Στο 20 λεπτό ελέγξτε αν έχει εξατμιστεί το νερό και δοκιμάστε την σάλτσα αν θέλει λίγο ζάχαρη, αλάτι ή πιπέρι. 

Σε 30-40 λεπτά θα είναι έτοιμο. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και ρίξτε την σάλτσα σε ένα πιρέξ. Βράστε τα μακαρόνια χωρίς να γίνουν πολύ μαλακά. και ρίξτε τα και αυτά στο πιρέξ. Ανακατέψτε καλά τα μακαρόνια να πάει η σάλτσα παντού. Προσθέστε ένα κεφαλοτύρι ή κασέρι και απαλά ανακατέψτε. Ρίξτε λίγο ακόμα από πάνω και τέλος προσθέστε τα κοτόπουλα . Μπορείτε να βάλετε και πάνω από τα κοτόπουλα λίγο κεφαλοτύρι ή κασέρι. Αφήστε το στο φούρνο για ένα 10-15 στους 180 βαθμούς. 


Καλή όρεξη !!!



Σχόλια