Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο 

Δυστυχώς η γραφειοκρατία είναι μία λέξη που συμβαδίζει με την χώρα μας. Πολλοί θα πουν ότι απαιτείται πολύς χρόνος για να αλλάξει αυτό, άλλοι θα ισχυριστούν ότι χρειάζονται πολλά χρήματα & άλλοι ότι δεν υπάρχει η διαθέσιμη τεχνογνωσία. 


Εγώ θεωρώ ότι όλα αυτά είναι δικαιολογίες. Αν υπήρχε θέληση όλα θα ήταν διαφορετικά. Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας δεν είναι απλά μια πολυτέλεια, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η καθημερινότητα τόσο των απλών πολιτών, όσο & των επιχειρηματιών πιο εύκολη. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να κάνουμε απλές αιτήσεις ηλεκτρονικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αίτηση για το φοιτητικό επίδομα. Η γραφειοκρατία γύρω από το φοιτητικό επίδομα είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Δεν ζητούν απλά πάρα πολλά χαρτιά, αλλά πολλά από αυτά δεν μπορείς να τα προμηθευτείς ηλεκτρονικά , που σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνεις ο ίδιος να τα παίρνεις και να γυρνάς για να τα καταθέσεις. Σε περίπτωση δε που κάποιος μένει σ' ένα νησί καταλαβαίνετε για τα προβλήματα που προκύπτουν.

Ας τελειώνουμε με αυτήν την γραφειοκρατεία! Στον 21ο αιώνα δεν γίνεται να μην αξιοποιούμε το διαδίκτυο όσο περισσότερο μπορούμε. Να έχουμε στην διάθεση μας ότι έγγραφο χρειαζόμαστε μπαίνοντας στο λογαριασμό μας , σε μια δημόσια ηλεκτρονική υπηρεσία. 
Του Χρήστου Μιχαηλίδη

Δείτε επίσης: Οι δύο βολεμένες πλευρές της Ελλάδας