Ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε τις συνήθειες μας

Η χιουμοριστική πλευρά των Ελληνικών προβλημάτων 

Καλός ή κακός , αδιέξοδο ή όχι η χώρα αναγκάζετε για άλλη μια φορά να πάρει σκληρά μέτρα για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Δυστυχώς όμως μετά από πέντε χρόνια κρίσης , η ελληνική κοινωνία έχει χάσει τις δυνάμεις της. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που είχαν αποταμιεύσει οι Ελληνικές οικογένειες χάθηκε μέσα σε μία πενταετία , εξαιτίας των αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων , σε αντιπαράθεση με τα έσοδα που μειώθηκαν σε τεράστιο ποσοστό. 

Έτσι λοιπόν αναγκαζόμαστε να αναπρογραμματίσουμε τις συνήθειες μας. Συνήθως τέτοια περίοδο το πρώτο θέμα μιας παρέας ήταν οι διακοπές. Δυστυχώς όμως αυτό έχει αλλάξει. Πλέον λίγοι είναι αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα για να πάνε διακοπές. 

Το να χάσει κανείς τις διακοπές του , όσο σημαντικές & αν είναι για την ψυχική ηρεμία ενός ατόμου, φαντάζει αμελητέα θυσία , σε σχέσει με αυτούς που σε μια βραδιά έχασαν την δουλεία τους , το σπίτι τους ή ακόμα όλοι τους την περιουσία. 

Το ότι δεν έχουμε την οικονομική ευημερία που είχαμε τα προηγούμενη δεκαετία δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να διασκεδάζουμε. Για να ήμαστε ειλικρινής τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, η καλή παρέα είναι που την φέρνει. Μπορεί να μην έχουμε λοιπόν την δυνατότητα να πάμε με την παρέα μας ένα ταξίδι , αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Μπορούμε να κάνουμε μια εξόρμηση στη φύση, δίπλα σ' ένα ποτάμι ή ακόμα μια μονοήμερη εξόρμηση στη θάλασσα. 

Μπορεί να μην έχετε την δυνατότητα να βγαίνετε κάθε μέρα έξω για ένα καφέ , όμως μπορείτε να περάσετε εξίσου καλά αν μαζευτείτε με τους φίλους σας σε μια βεράντα , σ' ένα κήπο ή πάρκο ή ακόμα & στην ταράτσα του σπιτιού σας. 

Τέλος το πιο σημαντικό από όλα είναι βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Όταν έχετε κάτι παραπάνω & γνωρίζετε ότι ο διπλανός σας δεν έχει την δυνατότητα να το αγοράσει, τότε καλό θα ήταν να του το προσφέρετε.  

Αν θα ήθελα να σας μείνει κάτι από αυτήν την δημοσίευση αυτό θα ήταν να θυμάστε ότι 'τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, η καλή παρέα είναι που την φέρνει.

Του Χρήστου Μιχαηλίδη

Δείτε επίσης: Πως γίναμε από μέντορες, ζητιάνοι ?