Σπανάκι με καπνιστή γαλοπούλα
Spinach Chris
Υλικά
σπανάκι
καπνιστή γαλοπούλα
κρεμμύδι
σκόρδο
πιπεριές
κεφαλοτύρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πολτό ντομάτας κύκνος
1 κ.σ. κέτσαπ κύκνος
1 κ.γ. λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα πάπρικα
1-2 πρέζες κάρυ
λίγο πιπέρι
1 σφηνάκι νερό
Εκτέλεση
Αρχικά ψιλοκόβετε όλα τα υλικά σας, εκτός το σπανάκι. Έπειτα ανάβετε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και τοποθετείτε το τηγάνι. Αφού κάψει χαμηλώστε το μάτι στο 2 & ρίξτε μέσα στο αντικολλητικό τηγάνι τις πιπεριές , το κρεμμύδι ,το σκόρδο και ανακατέψτε τα. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και ρίξτε το ελάχιστο λάδι που αναγράφετε στα υλικά. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι
, όχι να μαυρίσει, ρίξτε μια χούφτα σπανάκι μέσα στο τηγάνι. Σ' αυτό το σημείο ρίξτε τον πολτό ντομάτας στην άκρη του τηγανιού για να σοταριστεί. Μόλις μαραθεί λίγο το σπανάκι ρίξτε λίγο ακόμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να το ρίξετε όλο. Στην συνέχεια ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά & στο τέλος το ελάχιστο νερό για να διαλυθεί ο πολτός ντομάτας που έχετε βάλει. Η συνταγή είναι για μισό κιλό σπανάκι περίπου & βγαίνουν 2-3 πιάτα περίπου.
Συμβουλές
Μην βάλετε πολύ νερό , λίγο είναι αρκετό.
Κάθε φορά που προσθέτετε σπανάκι ανακατέψτε το έτσι ώστε το προηγούμενο να έρχεται από την πάνω πλευρά.
Μην αμελήσετε τα μυρωδικά, αυτά κάνουν το φαγητό ιδιαίτερο.
Προσθέστε λίγα μανιτάρια.
Να δοκιμάζετε ανά διαστήματα για να δείτε αν είναι έτοιμο.
Δείτε επίσης: H πιο νόστιμες κρέπες
Καλή σας όρεξη !!!