Η μετεξέλιξη της ειρήνης & του πόλεμου στον 21ο αιώνα

Πόλεμος VS Ειρήνη 

     Οι περισσότεροι άνθρωποι του 21ο αιώνα δεν έχουν βιώσει εμπόλεμες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να κατανοήσουν πλήρως την αξία της ειρήνης & τις επιπτώσεις ενός πολέμου.  


     Ευτυχώς ή δυστυχώς θεωρούμε την ειρήνη ως κάτι δεδομένο , με αποτέλεσμα να μην κάνουμε τίποτα για να την διατηρήσουμε. Είναι όμως δεδομένη η ειρήνη , ή μήπως μας αρέσει να εθελοτυφλούμε ;

     Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον πόλεμο. Οι πλειοψηφία θεωρεί δεδομένο ότι ένας πόλεμος είναι αδύνατον να ξεκινήσει στην χώρα που ζει. Ο πόλεμος είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο στους άλλους & ποτέ σε εμάς. Δεν έχει σημασία αν ακούγεται λογικό ή παράλογο , σημασία έχει ότι αυτή η πεποίθηση υπάρχει κάπου στο μυαλό μας. 

     Στον πόλεμο η λογική δεν υπάρχει . Η ανθρωπιά αντικαθίσταται από την κτηνωδία , η αγάπη από το μίσος και η λογική από την παραφροσύνη. Το μόνο που έχει σημασία είναι το κέρδος (πλούτη & κυριαρχία), στο βωμό του οποίου θυσιάζουν τα όνειρα και την αξιοπρέπεια λαών , ακόμα και μικρών παιδιών !

     Στην σημερινή εποχή θεωρούμε φυσιολογικό να βλέπουμε εικόνες πολέμου. Καθημερινά παρακολουθούμε στην τηλεόραση ρεπορτάζ από εμπόλεμες ζώνες και νομίζουμε πως βλέπουμε κάποια ταινία, πως αυτό που παρακολουθούμε συμβαίνει τόσο μακριά από εμάς που δεν μας αγγίζει. Πόσο μακριά είναι όμως ο πόλεμος από εμάς ..? Μπορεί να μας εγγυηθεί κανείς για την ειρήνη , την στιγμή που παίζονται τόσα συμφέροντα γύρω μας ! 


     Συνοψίζοντας λοιπόν η ειρήνη μετεξελίχθηκε από ένα αγαθό που αγωνίζονταν συνεχώς να διατηρήσουν , σε κάτι δεδομένο - ακόμα & αν δεν είναι - ενώ πόλεμος μετεξελίχθηκε σε μια κινηματογραφική πραγματικότητα που οι περισσότεροι παρακολουθούν από την τηλεόραση ,χωρίς να αντιλαμβάνονται πάντα ότι κάποια άνθρωποι βιώνουν την σκληρότητα του πολέμου. 

     Ας ενωθούμε όλοι μαζί , όχι μόνο οι Έλληνες , αλλά όλοι οι λαοί , και ας φωνάξουμε όλοι μαζί με μια φωνή 

'' ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ !'' 


Του Χρήστου Μιχαηλίδη

Δείτε επίσης: Πως γίναμε από μέντορες, ζητιάνοι ?