Απειλή ή ελπίδα ο Πίκατσου στην ζωή χιλιάδων νέων ;

Η ξαφνική εισβολή του pokemon go στην ζωή χιλιάδων νέων 


Το pokemon go δεν είναι απλά η αναβίωση ενός παλιού παιχνιδιού που απλά ήρθε στο προσκήνιο , είναι κάτι πολύ πρωτοποριακό και νέο που ήρθε για να μείνει.

Η εμπλουτισμένη πραγματικότητα είναι κάτι που ελκύει πολύ το ενδιαφέρον χιλιάδων επιστημόνων και επιχειρηματιών σε όλο τον κόσμο. 

Τι είναι όμως η εμπλουτισμένη πραγματικότητα ; Δεν είναι κάτι πολύπλοκο ούτε δύσκολο να το κατανοήσετε. Είναι ο πραγματικός κόσμος που ζούμε, με την διαφορά ότι προσθέτουν σάυτόν διάφορα αντικείμενα τα οποία μπορούμε να δούμε μόνο μέσα από κάποια συσκευή. Πάνω σάυτην την τεχνολογία στηρίχθηκε και το pοkemon go.

Με την βοήθεια μιας απλής κάμερας και του GPS η εν λόγο εφαρμογή εμφανίζει στο περιβάλλον που βρίσκετε ο χρήστης διάφορα πόκεμον τα οποία καλείτε να πιάσει, όπως θα έκανε κάθε εκπαιδευτής pokemon. 

Για πολλούς η εμπλουτισμένη πραγματικότητα αποτελεί την αρχή για τον πλήρη έλεγχο και υπνωτισμό χιλιάδων νέων σε όλο τον κόσμο. Όμως είναι άδικο και εγωιστικό αν δεν αναζητήσουμε και την θετική πλευρά αυτήν της νέας τεχνολογίας, τόσο στο στάδιο της ψυχαγωγίας , αλλά και της εκπαίδευσης, ακόμα και της υγείας. Όσον αφορά την εκπαίδευση πως θα σας φαινόταν αν ένα παιδί είχε την ευκαιρία να δει μπροστά του ένα ολοζώντανο δεινόσαυρο και να μην μείνει μόνο σε μια φωτογραφία σε ένα βιβλίο ή μουσείο. Ακόμα θα έχει την ευκαιρία να δει πολλά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα και να ταξιδέψει σε διάφορες εποχές που ούτε μπορούσε να φαντασθεί και ούτε θα ήθελε πολύ πιθανόν , καθώς οι περισσότεροι νέοι πλήττουν με τις δεκάδες σελίδες που περιγράφουν πράγματα τα οποία ανήκουν στο παρελθόν, τα οποία οι ίδιοι δεν μπορούν να δουν. 

Πέρα από τον τομέα της ψυχαγωγίας και της εκπαίδευσης έχετε σκεφτεί πόσα θα μπορούσε να προσφέρει η τεχνολογία αυτή στο χώρο της ιατρικής. Αν δεν το έχετε κάνει εσείς .., το έχουν κάνει μερικές εταιρίες στο εξωτερικό. Αν και φαντάζουν αδύνατο να πραγματοποιηθούν από οικονομικής άποψης, τεχνολογικά φαίνονται όλο και πιο δυνατά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια χειρουργική επέμβαση σε ένα ολόγραμμα ενός ασθενή , ενώ ο πραγματικός ασθενής μπορεί να βρίσκετε και σε άλλη χώρα . Κάθε κίνηση που κάνει ο γιατρός στο ολόγραμμα , το κάνουν ρομπότ   μηχανήματα στον πραγματικό ασθενή. 

Συνοψίζοντας το pokemon go είναι ένα πολύ πρωτοποριακό παιχνίδι που έχει καταφέρει να βγάλει έξω από τα σπίτια τους χιλιάδες νέους , σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια που έχουν τους νέους καθηλωμένους σε μια καρέκλα. Είναι νωρίς να το χαρακτηρίσουμε ως απειλεί ή ελπίδα , καθώς εξαρτάται από τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσει κάθε άτομο, καθώς όσο υπάρχει το μέτρο και όχι η υπερβολή , δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για να έχουμε μια πλήρη άποψη βέβαια πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό , καθώς είναι πολύ νωρίς να το κρίνουμε , την στιγμή που θα γίνουν πολλές αναβαθμίσεις ακόμα. 



Δείτε επίσης: Εξυπνάδα ή ανοησία να χάσεις συνειδητά μια μάχη ....?

Σχόλια